6 Beste Komfyrer (September 2021)

Liste over de 6 komfyrer som klarer seg best i test, og best blant 117 anmeldelser.

Sorter etter

Type

 • Induksjonskomfyr (3)
 • Keramisk komfyr (3)

Merke

 • Bosch(1)
 • Electrolux(4)
 • Siemens(1)

Egenskaper

 • Testvinner(1)
#1
Electrolux EKI6051EOW Electrolux EKI605...
Induksjonskomfyr
✓ 4.5/5 (69 brukere)
9.999 kr.
90
#2
Electrolux EKC6051BOW Electrolux EKC605...
Keramisk komfyr
"Testvinner" - Råd & Rön
✓ 4.2/5 (46 brukere)
7.249 kr.
86
Electrolux EKC7051BOW Electrolux EKC705...
Keramisk komfyr
✓ 0.0/5 (0 brukere)
10.148 kr.
ELECTROLUX EKC6051BOX ELECTROLUX EKC605...
Keramisk komfyr
✓ 0.0/5 (0 brukere)
6.599 kr.
BOSCH HLS79W350U BOSCH HLS79W350U
Induktionskomfur
✓ 0.0/5 (0 brukere)
13.499 kr.
SIEMENS HL9R4T050U SIEMENS HL9R4T050U
Induktionskomfur
✓ 0.0/5 (0 brukere)
11.899 kr.
Utgått: Candy TRIO 9503 Candy TRIO 9503
Keramisk komfyr
✓ 3.5/5 (2 brukere)
12.999 kr.
Utgått: Electrolux EKC6051FOW Electrolux EKC605...
Keramisk komfyr
✓ 0.0/5 (0 brukere)
6.990 kr.
Utgått: Electrolux EKC7011BOW Electrolux EKC701...
Keramisk komfyr
✓ 0.0/5 (0 brukere)
10.999 kr.
Utgått: Candy TRIO 9503/1 X Rustfrit stål Candy TRIO 9503/1...
Keramisk komfyr
✓ 0.0/5 (0 brukere)
12.495 kr.
Utgått: Electrolux EKC50150OW Hvid Electrolux EKC501...
Keramisk komfyr
✓ 0.0/5 (0 brukere)
5.349 kr.
Karakterene går fra 0–100 og er basert på anmeldelser fra brukere og eksperter.  
loading icon

Om komfyrer

Når man skal lage mat på kjøkkenet er en komfyr uunnværlig, da det nettopp er komfyren som er ett av de viktigste elementene for å få laget mat. Det er jo nettopp ved komfyren de viktige delene av matlagingen foregår, derfor er det viktig å ha gode forhold der. En komfyr kan sies å være todelt, da man øverst har en form for kokeplate, mens det vil være en ovn under kokeplaten. Dette er for eksempel en fordel hvis man ikke har så mye plass på kjøkkenet, eller man gjerne vil ha samlet tilberedningen på ett sted. Da kan man også gjøre matlagingen lettere med en komfyr, da man har hele matlagingen samlet på ett sted.
På markedet finnes det en del forskjellige produsenter av komfyrer, hvilket gjelder for:

 • Electrolux
 • Voss
 • Siemens
 • Blomberg
 • Asko
 • SMEG
 • Og flere andre
 • Felles for produsentene er dog at de alle vil forsøke å lage produkter som på best mulig vis kan oppfylle forbrukerens krav og behov. Det har også ført til at det gjennom tidene er blitt utviklet og produsert et vell av forskjellige komfyrer med forskjellige typer kokeplater, ovner, funksjoner m.v.

  Forskjellige typer kokeplater

  Det finnes overordnet sett 4 forskjellige typer kokeplater man kan få tilknyttet komfyren sin:

  1. Massekokeplate
  2. Glasskeramisk
  3. Gassbluss
  4. Induksjonskokeplater

  Massekokeplatene er de tradisjonelle, klassiske runde kokeplatene, hvor man oftest ser 4 ringer i forskjellige størrelser som passer til gryter, panner osv. i standardstørrelser. Disse er laget i støpejern og kan bli særdeles varme og denne varmen overføres deretter til kokeutstyret. Dernest er det den glasskeramiske kokeplaten, som i løpet av det seneste tiåret er blitt den mest populære typen av kokeplate i de norske hjem. Det skyldes først og fremst at kokeflatene er på nivå med benken og den resterende delen av kokeplaten, dermed er den lettere å rengjøre enn den før omtalte varianten. I tillegg vil de fleste også mene at utseendet på en slik type kokeplate er en smule lettere å innpasse i det moderne kjøkkenet. På en slik type kokeplate blir det også utnyttet opp mot 30 % mer av varmen, sammenlignet med en massekokeplate.
  Det er også mulig å få kokeplater med gassbluss. Disse gjør det mulig å skifte temperaturen på kokeplaten svært raskt, som er en av grunnene til at mange profesjonelle kokker og matlagere benytter seg av gasskokeplate til matlagingen. Her skal man dog ha for øye at det er nødvendig å ha adgang til «bygass» eller ha mulighet for å installere en gassbeholder. I tillegg er det induksjonskokeplatene, som gjør det slik at varmen samles, så kokeutstyret blir oppvarmet, fremfor at kokeplaten oppvarmes. Videre kan man også ha en mer rask og nøyaktig regulering av varmen. Dette krever dog at man har kokeutstyr som er magnetisk, da oppvarmingen foregår gjennom en elektromagnetisk spole.

  Valg av ovnstype og dertilhørende funksjoner

  Det er også viktig å få valgt den rette ovnstypen. En strømkomfyr kan ha en tradisjonell ovn, eller en multifunksjonsovn. Den tradisjonelle ovnen har de mest basale funksjonene, da den har overvarme, undervarme og i noen tilfeller også grill. Her er det snakk om de mest basale funksjonene, som alltid benyttes i allsidig oppvarming.
  En multifunksjonsovn har som navnet antyder en smule flere funksjoner, da den utover de før nevnte funksjonene også kan ha pizzafunksjon, varmluft og lignende andre innstillinger man kan benytte for å oppnå optimal matlaging. Med varmluftsfunksjonen i ovnen oppnår man den fordelen at temperaturen er den samme i hele ovnen, og det er dermed også mulig å ha mer mat i ovnen samtidig.
  Noen ovner har også forskjellige muligheter for temperaturstyring. I noen ovner vil det for eksempel være elektronisk temperaturstyring, hvilket gjør det mulig å lage særdeles nøyaktige temperaturer, da de på en slik variant vil være særdeles små temperaturutslag. Med manuell temperaturstyring vil det være litt større utslag og man regulerer temperaturen via dreieknapper.
  Videre så kan man også få multifunksjonsovner i komfyr med innebygget steketermometer som sørger for å slukke ovnen, når for eksempel steken har fått den temperaturen man har stilt inn at den skal ha. I tillegg kan man også få ovner med stekeautomatikk, hvor det er mulig å velge en oppskrift på ovnen, deretter stiller den selv inn tid og temperatur etter valgt oppskrift.

  Energimerking samt pris skal også overveies

  Man skal også her kikke på energimerkingen på de forskjellige komfyrene. Energimerkingen gis ut fra hvor mange kilowatt den aktuelle komfyren benytter i timen. Jo flere kilowatt som benyttes i timen, jo lavere energimerking vil den aktuelle komfyren få. Dermed kan det på sikt være en økonomisk fordel å investere i en komfyr med et lavere energiforbruk. Her kan man eksempelvis velge en glasskeramisk kokeplate fremfor en massekokeplate, da den glasskeramiske varianten er mer energivennlig og også lettere å benytte.
  Komfyrer fås i mange forskjellige prisklasser, men det kan vise seg å være en fordel å betale for kvalitet, da man med en komfyr i høy kvalitet gjør matlagingen lettere, mens strømforbruket også ofte vil være lavere.

  Denne side er anmeldt af: Naja A. Andresen Rating 5/5